Omgeving

Camping, café, etcetera


 


Onze minicamping ligt in het departement Haute Marne, niet ver van mooie steden zoals Langres, Vesoul en op 70 minuten rijden van de stad Dijon met zijn prachtige gebouwen  en musea in de binnenstad.

De Haute Marne is een mooie rustige heuvelachtige streek met veel loofbossen, weilanden, kleine schattige dorpjes, en meren; een gebied bij uitstek om mooie wandelingen of fietstochten te maken. ’s avonds kun je genieten van prachtige sterrenhemels. Kortom een omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen en lekker kunt ontspannen.


Je kunt hier ook gezellig uit eten in de restaurants in de omgeving, bij wijnboeren terecht voor een wijnproeverij of een kaasmakerij bezoeken waar o.a. het ‘Langres kaasje ” gemaakt wordt. Ook zijn er in het departement romeinse opgravingen of natuurfenomenen te bezoeken zoals de tufière bij Rolampont, een uniek gebied wat in duizenden jaren is ontstaan. Of bezoek eens het wildpark vlakbij Bourbonne les Bains waar herten en everzwijnen, varkentjes, geiten en diverse soorten pluimvee redelijk vrij rond kunnen lopen. Er is ook een leuke speeltuin bij voor de kinderen. Op drie kwartier afstand van de camping is een pretpark voor kinderen waar ze met een mini treintje, een mini auto of mini scooter rond kunnen rijden, in de speeltuin kunnen sprelen, midgetgolfen of met een waterfiets over het water kunnen varen.

langres